::I Wonder......::

Sunday, October 5, 2008

19 DISEMBER 2008..
lambatnye nak tggu tarikh ni..
bosannye nak menunggu ketibaan tarikh ni..
(sory hanah,bkn bermaksud nak 'menidakkan' tarikh istimewa hanah ni..)
kami sembang td..(mentang2 la sume manager takde)
fariza tgh kelam kabut siapkan logbook die coz sok supervisor faculty die dtg sok
cemburunye tgk dieorg ni..
fariza and amril dh nak abis praktikal dis october..
jaja & lysa pon dh nak abis dis early november..
me?
argh lambat lagi...
nak menanti 19 disember sorg2 as trainee here...
walaupon dieorg berempat tu dari bhgn yang lain..
tp ttp sunyi sbb lepas ni dh takde trainee dh kat blkang ni..
wuaAaaA
i wonder..
wat i''ll be after dis 19 disember??
(tak termasuk kelamkabut siapkan report yang kn hantar )
adakah sy akan meneruskan kerje lame d cni??..
menjdi developer amatur yang langsung x profesional??..
*sigh*
atau menyambung kembali cita2 sy untuk terjun beramal kepada masyarakat??
urm
teringat plak kate2 sorg shbt.."nti ni ley jdi wakil rakyat.."
tak sangka plak ade gak org yang akan kuarkan statement sebegitu..
mcm kelakar je..merapu mase jadi mc majlis ley ler..
yeah..sunyi..lonely
jgn ckp lepas dak2 ni abis..
skang pon rs mcm tu
wat development sorg2..
coz 4 org yang lain wat keje lain..planning & project management
kalo tak reti takde org yang nak bantu..(encik heemi gak la yg dtg tny problem)
menanggung beban akademik sem ni sorg2...
sbnrnye..rase menyesal pon ade..
coz tak cari tmpat li dgn kwn2 bits yang len..
kalo dieorg takley nak tolong develop pon..
at least ade la tmpat nak luah perasaan stress tu..hu2
tp nak wat mcm mn..
bln nih dah nak masuk bln ke4 kat cni..
dh dpt 'gaji' rm1500 dh kat cni
so nak tanak
life must go on...
let's wait n c wat will happen...


"sekuat mana pun dugaan yang dihadapi
sekukuh apa pun cubaan yang harus dijalani
sebesar mana pun kegagalan yang kita rasai
sejenuh mana pun hari2 yang kita lalui
jangan pernah berhenti berharap pada pertolongan Ilahi
jangan pernah berhenti berdoa kepada Rabb
kerana harapan adalah sumber kekuatan
kerana doa adalah pintu kebaikan
kerana doa adalah senjata orang2 beriman..."

3 comments:

nanami ichijo said...

moli!! caiyok!!
live life the fullest..
wawawa..da dapat gaji ea..bley la bg kte duit raye!

nanami ichijo said...

moli!
i've tagged you!
sila layari laman kte ea.

sheila said...

moli...
kita sama..suma wt sorg2..xda tmpt nk btanya